Kampüs Dışından Kütüphane Kaynaklarına Erişim

VETİS - Kampüs Dışı Erişim Sistemi

VETİS’in araştırmacılar tarafından kullanılabilmesi için kullanacak kişilerin Yordam BT Kütüphane Otomasyonu içerisinde yer alan üye modülünde kayıtlı ve aktif olmaları gerekmektedir.

Yordam BT Kütüphane Otomasyonu üye modülünde kayıtlı olan Kullanıcı Adı ve Şifrenizi, kurum tarafından size verilen Kullanıcı Adı ve Şifrenizi girerek Oturum Aç butonuna basınız.

Araştırmacılar Yordam BT Kütüphane Otomasyonu’nda yer alan üyelik bilgileri (kullanıcı adı, şifre) ile oturum açtıktan sonra sol taraftagelen menü içerisinden VETİS [Kampüs Dışı Erişim] bağlantısını kullanarak ilgili veritabanlarına ulaşabilirler.

Araştırma yapmak istediğiniz herhangi bir veri tabanlarına tıkladığınızda VETİS eklentisini kurmanız gerekecektir. Chrome veya Firefox kullanılması zorunludur. Eklentiyi kurduktan sonra tarayıcınızı yeniledikten sonra VETİS uygulamasını dünyanın her yerinden her an kullanabilir ve veritabanlarına sınırsız bir şekilde erişebilirsiniz.

Aşağıdaki linkten vetis ile ilgili dokümana ulaşabilirsiniz.