VİDOBU Eğitim kütüphanesi Veritabanı

09 Tem

VİDOBU Eğitim kütüphanesi Veritabanı

Erişim Adresi        Kampüs Dışı Kullanım       Kullanım Klavuzu

VİDOBU Eğitim kütüphanesi veritabanı 3 Ay süre ile Üniversitemiz IP adresleri üzerinden deneme erişimine açılmıştır.

Bu aşamadan sonra öğrenci, akademisyen ve üniversitemiz çalışanlarının www.vidobu.com adresine kütüphane IP'si üzerinden girmeleri yada Off Campus özelliğini kullanarak edu. uzantılı mailleri ile kullanıcı girişi yapmaları sınırsız erişim için yeterli olacaktır.

İlk aşamada sistem her giren kişiyi "misafir" olarak tanımlayacak ve erişime izin verecektir. Ancak kişiler isterse ilk videodan sonra çıkan yönlendirme ile üye girişi oluşturabilir.

Üye girişi oluşturmak sadece, videolarda kaldıkları yerleri kişisel olarak takip etmek gibi işlemlerde ve sizlere daha ayrıntılı istatistik verilebilmesinde avantaj sağlayacaktır. Diğer yandan kişiler üye girişi yapmamayı  tercih edebilir ve tüm videolara yine "misafir" kodu ile sınırsız erişebilir.

Diğer yandan Off Campus özelliğini aktif ederek, öğrencilerimizin kampüs alanı dışından https://www.vidobu.com/edu/ linki  üzerinden üniversite mailleri aracılığı ile Video Kütüphanemize erişimlerini sağlıyoruz. Bu amaçla mail formatınızı da sisteme tanımladık, farklı bölümlerde başka formatlar kullanılıyorsa bana iletmeniz yeterli olur.