Taylor & Francis veri tabanı lisans anlaşması ve Informa Healthcare Dergileri Erişimi hakkında

Değerli Liste Üyeleri;

TÜBİTAK-ULAKBİM-EKUAL lisans anlaşmaları kapsamında Üniversitelerden gelen talepler doğrultusunda e-kaynak aboneliklerini gerçekleştirmekte var olan veritabanlarının sürelerini yeni anlaşmalarla uzatmaktadır. Bu kapsamda  Taylor & Francis veri tabanı lisans anlaşması 2016-2018 yıllarını içerecek şekilde uzatılmıştır. Ayrıca Taylor & Francis veri tabanı lisans anlaşması kapsamında daha önce olmayan Informa Healthcare dergileri de Lisans kapsamına alınarak mevcut Tıp Paketinin kapsamı genişletilmiştir. TÜBİTAK-ULAKBİM den gelen e-posta aşağıdaki gibidir.

Sayın Liste Üyeleri,

TÜBİTAK ULAKBİM EKUAL kapsamında üniversitelerimizin erişimine açılan Taylor & Francis veri tabanı lisans anlaşması 2016-2018 yıllarını içerecek şekilde yenilenecektir. SSH ve S&T paketlerine ek olarak Informa Healthcare dergilerinin de bulunduğu genişletilmiş Tıp Paketi de yeni dönem anlaşma kapsamına dâhil edilmiştir. Tıp paketi içerisinde erişim sağlanacak dergi listesi ekte yer almaktadır.

İlgili paketler için prensipte anlaşılmış olup hukuki işlem süreçleri devam etmektedir. 2016-2018 EKUAL Taylor & Francis Veri Tabanı Lisans Anlaşması TÜBİTAK Ön Mali Kontrol ve Hukuk Birimi incelemeleri tamamlanıp imzalandıktan sonra EKUAL web sayfası güncellemeleri yapılarak liste üzerinden tekrar detay bilgi sunulacaktır.

Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.